Poul Erik Jakobsen

Regioner på vej med retningslinjer for glukosemålere Regionerne har påtaget sig at betale for glukosemålere til voksne med type-1 diabetes. Retningslinjerne for tildeling af målerne kommer i begyndelsen af 2019, vurderer Poul Erik Jakobsen, direktør for Steno Diabetes Center Nordjylland.

En ny metode til måling af blodsukker hos type-1 diabetespatienter, hvor patienterne udstyres med en sensor under overhuden, er både nem for patienterne og åbner samtidig helt nye muligheder for læring om sygdommen og patienterne. men metoden er også en stor økonomisk omkostning. Derfor er Det Nationale Diabetesnetværk i øjeblikket igang med at udarbejde retningslinjer for, hvem der kan tildeles den glukosemåler med sensor. Sundhedsministeren har tidligere lovet, at retningslinjerne ville være på plads inden udgang af i år, men...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind