»Indtil videre venter vi dog spændt på resultatet af vores studie af, om vi med behandling med omalizumab kan hjælpe kvinder med astma til hurtigere at blive gravide,« siger Anne Vejen Hansen (højre).

Over en fjerdedel af kvinder med astma i fertilitetsbehandling har symptomer på angst Kvinder med astma har stor risiko for også at have symptomer på angst og depression, når de påbegynder fertilitetsbehandling, viser nyt dansk studie. Ydermere ser ukontrolleret astma ud til at være associeret med endnu højere risiko for angst og depression. Vi bør være bedre til at spørge ind til angst og depression hos kvinder med astma, når de påbegynder fertilitetsbehandling, siger forskere.

Kvinder med astma har generelt sværere ved at blive gravide. Det har læger længe kendt til, men de har endnu ikke kunnet pege på årsagssammenhængen.  Nu viser et nyt studie, at kvinder med astma har stor risiko for også at have symptomer på angst og depression på tidspunktet før påbegyndt fertilitetsbehandling. Jo mere ukontrolleret astmaen er, desto højere er risikoen. Der eksisterer dermed et kompliceret samspil mellem astma, angst, depression og fertilitetsproblemer, som ser ud til at gøre det vanskeligere...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement