»Hvis den ikke er i stykker, så er der ingen grund til at reparere den«. Sådan lyder det gamle mundheld — og derfor hilser Hjerteforeningen den ny organisering af sundhedsmyndighederne i Danmark velkommen. Sundhedsstyrelsen har været i stykker. Hvis der er tale om en reel styrkelse af den faglige myndighed på sundhedsområdet — især i forhold til patientsikkerhed og beskyttelse af sundhedsdata — kan Hjerteforeningen på vegne af de 136.500 medlemmer og de ca. 450.000 hjerte-kar-patienter i Danmark kun kippe...
Redaktør med kikkerten for det blinde øje Jeg er positiv over for opslitning af Sundhedsstyrelsen, og dermed passer jeg ikke ind i det negative og dermed forvrængede billede, som Dagens Medicin tegner.
Skriv en kommentar
Ingen influenzavaccination hos de praktiserende læger: Er det tænkt helt igennem? Beslutningen om at lukke vaccinationsordningen er et tydeligt negativt signal til almen praksis. Det rejser spørgsmålet om, hvorfor myndighederne ønsker at lukke en velfungerende ordning, skriver Christian Freitag, praktiserende læge i Holte og tidligere formand i PLO.
2 kommentarer
New Public Management i den danske version er godt på vej til at paralysere sundhedsvæsenet Den aktuelle sag på Aarhus Universitetshospital om HIPEC-operationerne og en generel konstruktion i det danske sundhedsvæsen – akutafdelingerne – viser, at sundhedsvæsenet er en kolos på de lerfødder, der er konstrueret ud fra principper fra New Public Management. Historiske fejltagelser i sundhedsplanlægning og den aktuelle kvalitet i byggestyringen af de såkaldte supersygehuse gør kun situationen værre, skriver læge Niels Boye.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen advarer: Manglen på speciallæger kan trække tæppet væk under sundhedsvæsenet Snart skal Sundhedsstyrelsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Finansministeriet beslutte, hvor mange speciallæger der skal uddannes de næste fem år. Lægeforeningen advarer om forøget mangel på speciallæger indenfor en lang række specialer, hvis ikke der bliver skruet markant op for antallet, der uddannes. Det går ud over patienterne, som år for år får ringere adgang til specialiseret behandling, skriver Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, i dette debatindlæg.
1 kommentar
13 år gammel vejledning er håbløs som lægefagligt redskab KRONIK: DSAM har sammen med to sagkyndige fra Styrelsen for Patientklager (STPK) set på vejledningen om atypiske brystsmerter i forbindelse med dens brug i patientklager. Vejledningen er upræcis og risikerer at vælte sundhedsvæsenet, hvis lægerne bruger den ordret.
4 kommentarer
Lægeformand: Manglen på speciallæger er massiv I Lægeforeningen har vi længe forsøgt at få politikere og myndigheder til at indse, at antallet af hoveduddannelsesstillinger skal øges med cirka 200 om året, hvis vi skal kunne tilbyde alle patienter med behov adgang til specialiseret behandling, skriver formand Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar
Ulrich Fredberg: Karkirurgisagen fra Midtjylland er indiskutabelt en skandale Den største af de mange skandaler i karkirurgiskandalen i Region Midtjylland er, at den øverste administrative og politiske ledelse var tonedøve og valgte at ignorere alle de mange faglige advarsler, skriver Ulrich Fredberg, overlæge og regionsrådsmedlem for Venstre.
Skriv en kommentar
Ny SST-rapport peger på en del af løsningen i kampen mod ulighed i sundhed Der er ulighed i sundhed, og det er en stor udfordring. Men hvordan gør vi for alvor noget ved det? En del af svaret ligger måske i Sundhedsstyrelsens nyeste rapport om sundhedskompetence.
Skriv en kommentar
Mikkel Rasmussen: Hvis ikke nu, hvornår så? DEBAT: Den politiske stilhed har længe været larmende til trods for, at det igen og igen viser sig, hvorfor der er behov for handling i psykiatrien. I kølvandet på en intensiveret debat og efter pres fra flere partier begynder forhandlingerne om en 10-årsplan nu 24. august. Dette momentum skal forløses, for meget håb er koblet op på troen på, at nu er det nu skriver Mikkel Rasmussen.
Skriv en kommentar