Omniscan-ofre lider på grund af smøl Hvert andet Omniscan-offer kan få det bedre ved at blive nyretransplanteret. Men de kan ikke transplanteres uden en diagnose, og undersøgelsen, der skulle diagnosticere dem, har været bremset i et halvt år.

Ca. halvdelen af de invaliderede Omniscan-ofre kunne hjælpes. Men de bliver det ikke, for Sundhedsministeriet har standset en undersøgelse, som udpeger, hvilke personer der har fået den alvorlige medicinbivirkning NSF efter at være blevet scannet med Omniscan. En stor del af de danske nyrepatienter, der har fået den alvorlige medicinbivirkning nefrogen systemisk fibrose, vil have gavn af en nyretransplantation. Det vurderer professor Peter Marckmann, nefrologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Peter Marckmann er internationalt en af de forskere, der har beskæftiget...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind