Foto: Privat

Nyt professorat skal styrke forskningen i nyresygdomme Overlæge og ph.d. Claus Bistrup er ny professor ved Klinisk Institut på SDU. Her skal han forske i konsekvenserne af proteinholdig urin med særligt fokus på, hvordan man kan forhindre de skadelige virkninger.  

Claus Bistrup tiltræder som ny professor ved Syddansk Universitet sideløbende med sin nuværende ansættelse som overlæge ved Nyremedicinsk Afdeling Y på Odense Universitetshospital. Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.  Den nyudnævnte professor er særligt optaget af nyrernes reaktion på protein i urinen ved forskellige nyresygdomme hos mennesker. Claus Bistrup har i samarbejde med professor ved Molekylær Medicin på SDU Boye L. Jensen forsket i, hvordan protein påvirker urinen.  Denne forskning har været med til at ændre den måde, man...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind