Nyt forslag: Hospitaler skal deles ind i tre zoner På fremtidens hospitaler skal patientforløbet opdeles i klare faser. Det samme skal hospitalet, står der i et nyt ideoplæg, som Danske Regioner, Lægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd har taget initiativ til.

Det skal være slut med, at praktiserende læger henviser patienter direkte til f.eks. mave-tarm-kirurgisk afdeling med en foreløbig diagnose. På fremtidens hospital kommer patienten ind på et diagnostisk center, hvor diagnostikken er baseret på en tværfaglig viden, og hvor patienten først indlægges, når vedkommende er korrekt diagnosticeret. Sådan lyder det i et nyt ideoplæg ’Det kommende Hospital’, der er udarbejdet af professor og dr.med. Lars Heslet og arkitekt Kim Dirckinck-Holmfeld. Oplægget er et fælles indspark til debatten om fremtidens hospital...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind