Nye tal: Danskernes mest brugte medicin i 2022
Overordnet set fortsætter medicinforbruget i Danmark med at stige. Danskerne købte således 4 procent mere medicin på landets apoteker i 2022 end året før, viser en ny opgørelse fra Apotekerforeningen.

Nye tal: Danskernes mest brugte medicin i 2022 I 2022 brugte danskerne 319 millioner døgndoser af atorvastatin. Dermed er kolesterolmedicinen for sjette år i træk danskernes foretrukne medicin målt i døgndoser.

Danmarks Apotekerforening har i en ny analyse kortlagt danskernes medicinforbrug i 2022. Her står det klart, at det aktive stof atorvastatin, er det mest udleverede lægemiddel på apotekerne i Danmark i 2022 målt i døgndoser. Medicinen anvendes, når forhøjet kolesterolindhold i blodet ikke kan behandles med en fedtfattig diæt eller ved andre livsstilsændringer. Ser man i stedet på, hvor mange medicinpakninger borgerne købte, lå den smertestillende medicin paracetamol (Panodil, Pamol, Pinex mv.) i top med 11 millioner pakninger. Det vil...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind