Troels Krarup Hansen
Troels Krarup Hansen, formand for Dansk Endokrinologisk Selskab, ønsker sig, at anbefalinger for diabetesbehandling blev samlet i en guldstandard, så de praktiserende læger kun havde ét sted, hvor de skulle kigge.

Nye anbefalinger til diabetesbehandling i almen praksis møder kritik Sundhedsstyrelsen har sendt en ny national rekommandationsliste om farmakologisk behandling af type 2-diabetes i almen praksis i høring. For mange initiativer overlapper hinanden, mener endokrinologernes formand.

Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) er klar med en ny rekommendationsliste, der skal gøre det nemmere for læger i almen praksis at vælge mellem forskellige diabetesmidler. Men den nye liste bliver mødt af kritik fra diabetesspecialister, der mener, at anbefalingerne ikke giver de praktiserende læger et tilstrækkeligt overblik. Den Nationale Rekommandationsliste (NRL) for farmakologisk behandling af patienter med type 2-diabetes i almen praksis er netop blevet sendt i høring. Listen er udarbejdet af Indsatser (tidligere Institut, red) for Rationel Farmakoterapi (IRF) i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind