Ny vejledning anbefaler forebyggende behandling til diabetespatienter Praktiserende læger får opdateret vejledning i behandling af type 2 diabetes, der anbefaler forebyggende behandling af hjerte-kar-sygdomme for at reducere risikoen for blodpropper, slagtilfælde og død.

Praktiserende læger og speciallæger i endokrinologi skal være mere opmærksomme på, om deres patienter har kendte hjerte-kar-sygdomme, når de samtidig har diabetes. Det er budskabet i den nye opdaterede vejledning til behandling af type 2-diabetes fra Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), som er udarbejdet i samarbejde med Dansk Endokrinologisk Selskab (DES). Vejledningen anbefaler, at patienter, som har kendt hjerte-kar-sygdom, får et af tre nyere, lægemidler, som kan mindske risikoen for hjertekarsygdomme. Den almindelige behandling af forhøjede blodsukker med metformin...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind