Torsten Lauritzen mener på baggrund af nye forskningsresultater, at evidensen for opportunistisk screening på diabetesområdet er så god, som den kan blive.

Internationalt studie viser fordel ved diabetesscreening Det kan være en stor gevinst ved screening for diabetes type 2, viser internationalt studie. Dansk forsker mener, at evidensen for opportunistisk screening på diabetesområdet er så god, som den kan blive.

Type 2-diabetespatienter, der bliver opdaget via et screeningsprogram, har lavere dødelighed end de patienter, der får diagnosen efter selv at have opsøgt læge. Det viser en international populationsbaseret kohorteundersøgelse bragt i det videnskabelige tidsskrift Diabetologia. Nærmere bestemt viser studiet, at risikoen for død uanset årsag såvel som risikoen for hjerte-kar-sygdomme, nyresygdom og diabetisk øjensygdom (retinopati) er lavere for de diabetespatienter, der findes i en screening, sammenlignet med dem, der opdages klinisk. Resultaterne baserer sig på registerdata fra Sverige og stemmer...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind