Ny hjælp til patienter med selvskade i Region H
»Vi er nødt til at gøre noget andet end det vi har gjort de sidste mange år. Det er vores afsnit et forsøg på,« siger Rikke Stevns Stury.

Ny hjælp til patienter med selvskade i Region H På et nyt afsnit vil Region Hovedstadens Psykiatri fra marts tilbyde et intensivt 12-ugers forløb til voksne patienter med selvskade. Tilbuddet er i første omgang målrettet patienter med borderline personlighedsforstyrrelse og eventuel komorbid PTSD, der ikke har haft succes med ambulante behandlingstilbud.

Patienter med selvskadende adfærd har over en årrække fyldt mere og mere i Psykiatrien i Region Hovedstaden, hvor især de tungeste patienter har krævet mange ressourcer på grund af mange kontakter og episoder med tvang. Hidtil har der manglet et specialiseret tilbud til at få hjælp, når ambulante tilbud har fejlet. For borderline patienter kan den selvskadende adfærd ofte hænge sammen med manglende evne til følelsesregulering og forløbet hos os skal give dem andre måder at håndtere den følelsesmæssige ustabilitet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind