Et dansk forskerhold står bag en ny metode til at undersøge, hvordan et sporstof fordeles i en kræftknude igennem dens meget store netværk af blodkar. Metoden kan f.eks. bruges til at nærstudere effekten af medicinsk behandling med kræfthæmmere. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelse. Resultatet er nogle helt nye billeder i meget høj opløsning, der giver en detaljeret kortlægning af kræftknudens forgreninger af blodkar. Det sker ved hjælp af matematisk modellering, hvor forskerne har kombineret to allerede kendte scanningsteknologier...

Kræftens Bekæmpelse giver 2,6 mio. kr. til forskning i alvorlig blodsygdom Lektor Maja Ludvigsen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling fra Kræftens Bekæmpelse til udvikling en ny metode til bedre og tidligere diagnosticering af blodsygdommen myelodysplastisk syndrom.
Skriv en kommentar
Ny professor bruger 3D-print til at forbedre kræftbehandling Thomas Baad-Hansen er ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi i Aarhus. Han skal i sit professorat udforske teknologiske muligheder, der kan forbedre kræftbehandlingen.
Skriv en kommentarNy forskning: Molekyle kan afsløre, om kemoterapi virker Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet står bag en ny opdagelse, der kan gøre det nemmere at finde ud af, om en tarmkræftpatient vil have gavn af kemoterapi.
Skriv en kommentarBetændelse i hjerteklap kan være tegn på kræft Dansk forskningsresultat kan være et skridt på vejen til hurtigere kræftdiagnoser.
Skriv en kommentar
Aarhus: Nu begynder arbejdet med at etablere partikelterapi 13 måneder efter at have afleveret den første ansøgning om at tilbyde partikelterapi, kan Aarhus nu sætte gang i det indledende arbejde med etablere et nationalt center til den skånsomme kræftbehandling.
Skriv en kommentar
Aarhus vinder kamp mod Rigshospitalet om partikelkanon Et internationalt ekspertudvalg har peget på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet som hjemsted til et dansk anlæg til partikelterapi.
Skriv en kommentar
Aarhus får lærestolsprofessor i klinisk fysiologi og nuklearmedicin Med ansættelsen af Jørgen Frøkiær som den første lærestolsprofessor i klinisk fysiologi og nuklearmedicin styrker Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital forskningen i molekylær billeddannelse og diagnostik.
Skriv en kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentar
Seks gener spiller afgørende rolle for lægemiddelresistens ved prostatakræft Mutationer i seks gener gør prostatakræft resistent over for PARP-hæmmere. Lægemidler, der kan genoprette effekten af generne, kan få kræftbehandlingen til at virke igen. Ny viden kan lede til både bedre diagnoser og forhåbentlig nye kombinationsbehandlinger til patienter med prostatakræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Det dør personer med epilepsi af Gennemgang af samtlige danskere med epilepsi i perioden fra 2000 til 2015 viser, hvad personer med epilepsi dør af, og hvor meget kortere de kan forvente at leve sammenlignet med personer uden epilepsi.
Skriv en kommentar
Topforsker: Disse resultater fik stående ovationer på ASCO Professor og overlæge Signe Borgquist mener, at resultater præsenteret på ASCO 2022 kommer til at være en gamechanger inden for behandling af kvinder med metastaserende brystkræft.
Skriv en kommentar