Et dansk forskerhold står bag en ny metode til at undersøge, hvordan et sporstof fordeles i en kræftknude igennem dens meget store netværk af blodkar. Metoden kan f.eks. bruges til at nærstudere effekten af medicinsk behandling med kræfthæmmere. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelse. Resultatet er nogle helt nye billeder i meget høj opløsning, der giver en detaljeret kortlægning af kræftknudens forgreninger af blodkar. Det sker ved hjælp af matematisk modellering, hvor forskerne har kombineret to allerede kendte scanningsteknologier...

Professor får stor bevilling til kræftforskning Professor Lars Dyrskjøt og hans forskerteam har modtaget en bevilling på 11 mio. kr. til at identificere de kritiske elementer i interaktionen mellem tumor og patient. »Projektet er et vigtigt skridt i retning af at udvikle mere personlig medicin,« siger professoren.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse giver 2,6 mio. kr. til forskning i alvorlig blodsygdom Lektor Maja Ludvigsen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling fra Kræftens Bekæmpelse til udvikling en ny metode til bedre og tidligere diagnosticering af blodsygdommen myelodysplastisk syndrom.
Skriv en kommentar
Ny professor bruger 3D-print til at forbedre kræftbehandling Thomas Baad-Hansen er ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi i Aarhus. Han skal i sit professorat udforske teknologiske muligheder, der kan forbedre kræftbehandlingen.
Skriv en kommentar
AUH styrker gynækologisk onkologi med to nye professorater Afdeling for kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital henter nye professorer fra Karolinska i Stockholm og Odense Universitetshospital.
Skriv en kommentarNy forskning: Molekyle kan afsløre, om kemoterapi virker Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet står bag en ny opdagelse, der kan gøre det nemmere at finde ud af, om en tarmkræftpatient vil have gavn af kemoterapi.
Skriv en kommentarBetændelse i hjerteklap kan være tegn på kræft Dansk forskningsresultat kan være et skridt på vejen til hurtigere kræftdiagnoser.
Skriv en kommentar
Aarhus: Nu begynder arbejdet med at etablere partikelterapi 13 måneder efter at have afleveret den første ansøgning om at tilbyde partikelterapi, kan Aarhus nu sætte gang i det indledende arbejde med etablere et nationalt center til den skånsomme kræftbehandling.
Skriv en kommentar
Aarhus vinder kamp mod Rigshospitalet om partikelkanon Et internationalt ekspertudvalg har peget på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet som hjemsted til et dansk anlæg til partikelterapi.
Skriv en kommentar
Aarhus får lærestolsprofessor i klinisk fysiologi og nuklearmedicin Med ansættelsen af Jørgen Frøkiær som den første lærestolsprofessor i klinisk fysiologi og nuklearmedicin styrker Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital forskningen i molekylær billeddannelse og diagnostik.
Skriv en kommentar
Overbevisende dansk studie på EAU: TumorDNA kan guide den adjuverende behandling af blærekræft Efter at patienter med blærekræft er blevet opereret, kan læger bruge målinger af cirkulerende tumorDNA i blodet til at guide den efterfølgende adjuverende behandling med immunterapi. Det viser det danske TOMBOLA-studie, der blev stoppet før tid, fordi resultaterne var så overbevisende.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar