Novo Nordisk har nærmest monopol på GLP-1-analoger i Danmark En ny kortlægning af forbruget af GLP-1-analoger til behandling af type 2-diabetes viser, at Novo Nordisk stort set har monopol på behandlingen i Danmark, selvom andre præparater på markedet vurderes til at have samme effekt.

Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF), Syddansk Universitet og Statens Serum Institut har kortlagt forbruget af GLP-1-analoger i Danmark mellem 2007 og 2012 med farmaceut Anton Pottegård fra SDU som førsteforfatter. GLP-1-analoger er en gruppe lægemidler, som virker ved at sænke blodsukkerniveauet hos patienter med type 2-diabetes. IRF vurderer, at de GLP-1-analoger, som er tilgængelige på det danske marked, er klinisk ligeværdige.  Analysen viser, at Victoza fra Novo Nordisk i 2012 udgjorde 97 pct. af forbruget af GLP-1-analoger målt i definerede...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind