Nikotin er bedst til rygestop Medicinske hjælpemidler har dobbelt så stor chance for at lykkes som andre metoder til rygestop. Det skriver Institut for Rationel Farmakoterapi, som anbefaler, at nikotinholdige midler som plastre og tyggegummi prøves først, da de har færrest bivirkninger.

Hvis nogle af de mange danske rygere ønsker at holde op, er den mest effektive metode at benytte medicinske hjælpemidler som for eksempel nikotin, vareniclin eller buroproion. Det skriver Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) i månedsbladet Rationel Farmakoterapi og påpeger, at rygestop ved hjælp af medicinske produkter har en succesrate på 15-35 procent på et år, hvilket svarer til en fordobling i forhold til rygestop uden medicin. IRF anbefaler, at nikotinholdige midler som plastre, tyggegummi, sugetablet eller nikotinspray er førstevalg ...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind