Udskriver din kommende praksis-partner for meget psykofarmaka til sine plejehjemspatienter eller for mange benzodiazepiner til sin egen familie? Tager din svoger antabus? Bruger din 15-årige datter p-piller, og har hendes kæreste fået behandling for klamydia? Er rygterne om din kollegas hiv-smitte sande? En række faggrupper i sundhedssektoren har fri adgang til at søge oplysninger om alle danskeres medicinforbrug, som det er registreret i den personlige elektroniske medicinprofil (PEM). Ingen ej heller Lægemiddelstyrelsen som den dataansvarlige myndighed kontrollerer, om...

Annemarie Zacho-Broe fratræder stillingen som regionsdirektør: »Regionen ønsker en anden profil« Annemarie Zacho-Broe blev tidligere på ugen fritaget for tjeneste, og nu fratræder hun stillingen som regionsdirektør i Region Sjælland efter kun fem måneder. Hun får 2,5 mio. kr. med sig i aftalen.
3 kommentarer
Ny færøsk sundhedsstyrelse skal stå på egne ben i coronakrisens kølvand Ved årsskiftet etablerede Færøerne sin egen sundhedsstyrelse. En stor del af styrelsens opgaver overtages fra Landslægeembedet, som hører under den danske Styrelse for Patientsikkerhed. Men det handler ikke kun om at hjemtage sagsområder fra staten – det handler også om at være i stand til at håndtere fremtidige epidemier og om at få koordineret flere indsatser ét sted til fordel for patienterne.
Skriv en kommentar
Kortlægningen af færingernes unikke genetik fører til bedre behandling Færingernes unikke genetik er ved at blive kortlagt, hvilket giver lægerne bedre muligheder for at diagnosticere og behandle deres patienter og en række sygdomme, som er overrepræsenteret på øgruppen. Nu tager det færøske genomprojekt FarGen endnu et skridt, hvor man ønsker at undersøge sammenhængen mellem gener og sociokulturelle faktorer.
Skriv en kommentarBorgere i Randers og Langeland Kommune har flest kontakter med praksissektoren Samlet set faldt antallet af kontakter i praksissektoren med cirka 1 pct. sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.
Skriv en kommentar
Fødselstallet falder markant På ét år er antallet af fødsler i Danmark faldet med næsten 5.000, viser tal fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP). Et forventet babyboom er derfor udeblevet.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Sjællands Universitetshospital ansætter ny cheflæge 11. september ansatte Sjællands Universitetshospital Mette Hvilshøj Fabricius som cheflæge. Hun bliver cheflæge for Gynækologisk Obstetrisk Afdeling.
Skriv en kommentar
Jagten på at lave sædceller til mænd Andelen af danske mænd med infertilitet stiger, og på Odense Universitetshospital og Rigshospitalet forsøger læger og forskere at bringe fertiliteten tilbage. I fremtiden kan vi formentlig lave sædceller fra hudbiopsier, siger klinisk professor Jens Fedder fra OUH.
Skriv en kommentar
Flere kvinder med kroniske sygdomme søger fertilitetsbehandling Med flere personer med kroniske sygdomme i samfundet stiger også andelen af kvinder med kroniske sygdomme i fertilitetsbehandling. Danske forskere har lavet en oversigtsartikel, der identificerer erfaringerne med fertilitetsbehandling af kvinder med kronisk sygdom. Der er behov for meget mere viden på området, siger forsker.
Skriv en kommentar
Meditation på Danmarks største patologiafdeling: »Det giver ro og energi« En gruppe ansatte fra Afdeling for Patologi på Rigshospitalet mødes hver fredag for at meditere under supervision af en buddhistisk lærer. Inspirationen kommer bl.a. fra Mærsk og Novo Nordisk.
Skriv en kommentar
Robusthedskommissionen med klar dom: Der skal prioriteres i sundhedsvæsenets ressourcer Fremover skal behandling differentieres mellem patienterne i langt højere grad end i dag. Det var den røde tråd, da Robusthedskommissionens anbefalinger til et bæredygtigt sundhedsvæsen blev præsenteret på et pressemøde i dag. Både Lægeforeningen og Lægemiddelindustriforeningen er positive.
1 kommentar