Markant flere bivirkninger i upublicerede kliniske studier Systematisk gennemgang sætter tal på, hvor stort problemet med underrapportering af bivirkninger er i publicerede studier, når de sammenlignes med ikke-publicerede studier.

Der er stærke beviser for, at megen information om bivirkninger forbliver upubliceret, og at antallet og betydningen af bivirkninger er højere i upublicerede end i publicerede versioner af den samme undersøgelse. Det mener forfatterne til en større systematisk gennemgang af hvordan bivirkninger afrapporteres i publicerede og ikke-publicerede studier. Forfatterne ønskede at undersøge, hvor megen information om bivirkninger af medicinsk behandling, der aktuelt ikke offentliggøres i videnskabelige artikler. De gennemgik et større antal databaser og andre kilder, og fandt 28 studier,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind