Sundhedsministeriet har uddelt 23,5 mio kr. til tre forsøg med tværsektorielle team. Projektet er del af indsatsen for at opnå en halvering i antallet af bæltefikseringer i psykiatrien frem mod 2020. Formålet med de tværsektorielle team er at styrke samarbejdet og grænsefladerne mellem region, kommune og almen praksis, og modellen er beskrevet nærmere i en rapport fra Sundhedsstyrelsen (pdf). »Vi er nødt til at gøre mere og gøre noget nyt, hvis vi for alvor skal have mindsket brugen af tvang...
Mangel på psykiatere udskyder døgnbemanding af psykiatrisk akutberedskab Det psykiatriske akutberedskab bliver ikke døgndækkende fra 1. september 2022, som Region Hovedstaden ellers har annonceret. Årsagen er, at det ikke har været muligt at finde speciallæger i psykiatri, som er interesserede i at bemande ordningen.
Skriv en kommentar
Coronapandemien kan have øget brugen af tvang i psykiatrien Mange psykiatriske patienter har set deres hverdag smuldre under coronakrisen. I Region Midtjylland opleves det, at mange psykiatriske patienter er mere syge end normalt. Det kædes sammen med, at antallet af bæltefikseringer nu stiger efter flere år med markante fald.
Skriv en kommentar
DSAM vil lave en ny vejledning om angst, depression og stress Dansk Selskab for Almen Medicin har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal samle diagnoserne angst, depression og stress i en ny klinisk vejledning til praktiserende læger. Der er ofte tale om overlappende tilstande, som giver anledning til mange kontakter til egen læge, lyder forklaringen.
Skriv en kommentar
44 organisationer er enige: Her skal psykiatrien løftes Behandlingspsykiatrien og mulighederne for psykiatrisk forskning er 2 af de områder, som 44 organisationer på tværs af psykiatrien ønsker styrket. Anbefalingerne har de sendt til både sundhedsministeren og socialministeren forud for arbejdet med den kommende psykiatriplan.
Skriv en kommentar
Sundhedsminister vil opkvalificere behandling af dobbeltdiagnoser Sundhedsministeren anerkender, at borgere med dobbeltdiagnoser ikke får den rette behandling. Næstformand i Lægeforeningen efterlyser en forpligtende løsning fra regeringen.
Skriv en kommentar
Obduktioner afslører oversete dobbeltdiagnoser Antallet af borgere med både psykisk sygdom og stofmisbrug er meget højere end hidtil antaget, viser omfattende retsmedicinsk studie. I stedet for at få behandling, der retter sig mod begge deres lidelser, falder disse borgere mellem to stole i behandlingssystemet, der enten er rettet mod psykisk sygdom eller misbrug, advarer forskningsleder.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen raser: Psykologer skal ikke have behandlingsansvar I satspuljeaftalen lægger regeringen og satspuljepartierne op til, at specialpsykologer i højere grad skal have behandlingsansvar i psykiatrien. »Helt ude i hampen,« lyder det fra Lægeforening.
2 kommentarerSyddanskere med psykisk sygdom vil fortsat få gennemgået medicin Region Syddanmark vil gøre satspuljeprojektet Psykiatriens Medicinrådgivning permanent, så farmaceuter fortsat vil gennemgå medicinlister for at undgå fejlmedicinering med psykofarmaka.
Skriv en kommentar
Flere patienter skal hjælpes hos en privatpraktiserende speciallæge i Region Sjælland Patienter med ADHD, grå stær eller depression skal have kortere ventetid og afstand til privatpraktiserende speciallæger i Region Sjælland. Regionen vil oprette fire stillinger inden for psykiatri, børne- og ungdomspsykiatri og øjensygdomme
1 kommentar
Internetpsykiatrien vinder publikumspris En ny behandlingsform udviklet af Center for Digital Psykiatri i Odense modtager anerkendelse ved landets største konference om offentlig digitalisering.
Skriv en kommentar
Voksne med ADHD strander i almen praksis Presset på sundhedsvæsenet betyder, at opsporing af ADHD blandt voksne i høj grad er en opgave for den praktiserende læge. Og det diffuse symptombillede gør, at de færreste læger er klædt på til at stille diagnosen, selvom de har stor interesse i den bedste patientbehandling, mener ekspert.
1 kommentar