»Vi ønskede at kaste mere lys over, i hvilket omfang børn og unge med astma har dysfunktionel vejrtrækning som tillægsdiagnose,« siger læge på Kolding Sygehus Signe Vahlkvist.

Mange børn med astma slås med dobbeltdiagnose Op imod en femtedel af børn med astma kvalificerer også til en diagnose med dysfunktionel vejrtrækning, viser dansk studie. Vi skal passe på, at vi ikke giver disse børn mere medicin, fordi vi tror, at deres astma er ude af kontrol, siger forsker.

Op imod ét ud af hvert femte barn med astma kan også være ramt af dysfunktionel vejrtrækning. Det er konklusionen i et nyt dansk studie fra Kolding Sygehus, og forskningen er offentliggjort i Pediatric Allergy & Immunology. Dysfunktionel vejrtrækning kan fejlfortolkes som manglende astmakontrol, og derfor kan børn og unge med denne dobbeltdiagnose risikere at blive overbehandlet for deres astma, uden at det har effekt på deres dysfunktionelle vejrtrækning. På Kolding Sygehus kører man derfor nu et forskningsprojekt, hvor fysioterapeuter...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement