Sundhedsøkonom om Medicinrådet: Der er rum til forbedring
Lars Ehlers, professor i sundhedsøkonomi, mener, at kritikere af høje medicinpriser i stedet for at klandre lægemiddelproducenterne bør rette deres kritik mod regionernes medicinindkøber og Medicinrådet.

Sundhedsøkonom om Medicinrådet: Der er rum til forbedring Professor i sundhedsøkonomi Lars Holger Ehlers er uenig med overlæge Carsten Niemann, der revser lægemiddelproducenter for at kræve for høje priser for deres produkter. I stedet mener Lars Ehlers, at ansvaret for at reducere medicinudgifterne ligger hos Medicinrådet.

Medicinrådet skal stramme op, så Danmark får bedre muligheder for at lande billigere aftaler med lande aftaler med medicinalindustrien om levering af medicin. Det mener Lars Holger Ehlers, professor i sundhedsøkonomi ved Aalborg Universitet. »Jeg synes stadig, at der er rum til forbedring,« siger han. »Før Medicinrådet blev oprettet, kom der nogle store stigninger på hospitalsmedicin – stigninger, man ikke var forberedt på. Det er der blevet rettet noget op på nu, men jeg synes stadig, at der er plads...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind