Langtidseffekter af ecstasy ikke så farlige som antaget Tyve år efter at ravekulturen gjorde sit indpas og fik tusindvis af unge verden over til at danse natten lang under påvirkning af ecstasy, viser forskning, at for flertallet er langtidseffekterne ubetydelige.

Undersøgelsen, der er foretaget af forskerne fra Peninsula Medical School i Exeter, Storbritannien, tyder på, at ecstasy giver målbare hukommelsesproblemer og mild depression, men at det sjældent giver ecstasybrugerne problemer i hverdagen. Et mindretal kæmper dog med alvorlige problemer. Råd anbefaler at downgrade ecstasy På baggrund af undersøgelsens resultater, anbefaler UK Advisory Council on Misuse of Drugs (ACMD), et uafhængigt råd der rådgiver den britiske regering om rusmiddelpolitik, nu den britiske regering at ecstasy bliver nedgraderet fra at være et...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind