Ekspert: Langsommelig styrelse skader patientsikkerheden

Ekspert: Langsommelig styrelse skader patientsikkerheden En kombination af fejl og langsommelighed betød, at 19 sundhedspersoner, der var til fare for patientsikkerheden, fik mulighed for at genoptage arbejdet. Lange sagsbehandlingsfrister i styrelsen skal ændres, mener ekspert. Styrelsen er uenig.

En procedurefejl hos Styrelsen for Patientsikkerhed betød, at 19 sundhedspersoner, der blev vurderet til at være i fare for patientsikkerheden, fik mulighed for at behandle patienter. Det blev slået fast ved en dom i Østre Landsret den 9. november 2018. Her vurderede Østre Landsret, at juristerne i Styrelsen for Patientsikkerhed tolkede autorisationsloven forkert. Nærmere bestemt autorisationslovens paragraf 11. Her står der, at styrelsen skal »indhente en skriftlig erklæring fra Retslægerådet« og partshøre sundhedspersonen, inden de kan anlægge sag om permanent...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind