Styrelse advarer mod gigtmedicin til hjertepatienter Personer med risiko for hjertesygdomme bør undgå at få behandling med gigtmedicin af typen NSAID, advarer Lægemiddelstyrelsen.

Gigtmedicin af typen NSAID (non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler) bør, så vidt det er muligt, ikke gives til personer med risiko for hjertesygdomme.  Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.  Det drejer sig specifikt om Diclofenac, Ibuprofen og Naproxen, som alle tre giver en øget risiko for hjertesygdomme hos patienter. I produktresumeerne for de nævnte produkter, står det udførligt beskrevet, at disse midler er kontraindicerede ved svær hjerteinsufficiens. I produktresumeet for Diclofenac står der yderligere beskrevet, at patienter med signifikante risikofaktorer for kardiovaskulære hændelser f.eks. forhøjet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind