Karen Aalling Mikkelsen psykiater og ansat ved Retspsykiatrisk Ambulatorium på Aarhus Universitetshospital.Foto: Privat

Lægestafetten: Hvis jeg var sundhedsminister, ville jeg skynde mig at lave en psykiatriplan Da Karen Aalling Mikkelsen skulle vælge studie, blev det medicin, fordi det passede med hendes rejseplaner. I dag er hun glad for sit valg, for selvom psykiatrien er presset, er hun stadig med til at gøre en forskel. Men hun savner en psykiatriplan.

Karen Aalling Mikkelsen, hvad er det første, du gør, når du møder på arbejde? »Tre dage om ugen arbejder jeg i et retspsykiatrisk ambulatorium, hvor jeg laver mentalobservationer. I den normale hverdag møder jeg ind og går i gang med at gennemgå sagernes akter, planlægge undersøgelserne eller skrive på erklæringer. I mandags blev psykiatrisk akutmodtagelse i Skejby flyttet for at gøre plads til flere akutte patienter i den somatiske modtagelse. Så jeg arbejder hjemmefra, og kommer kun ind til konkrete...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement