Læger og kræftforskere kritiserer ændringer i dataloven Både Lægeforeningen og Kræftens Bekæmpelse advarer om, at ny datalov er for vidtgående og risikerer at underminere befolkningens opbakning til indsamling og udnyttelse af sundhedsdata.

Det danske lovforslag, der skal implementere og supplere EU’s dataforordning, indeholder elementer, der bør skrottes. Det mener både Lægeforeningen og Kræftens Bekæmpelse. Det skriver Ugeskriftet. Lægeforeningen opfordrer direkte i sit høringssvar regeringen til at trække den del af lovforslaget tilbage, som efter foreningens vurdering indebærer, at det bliver for nemt at udnytte data til andre formål end dem, de oprindeligt blev indsamlet til. Forslaget gør det muligt for en minister uden om Folketinget selv at bestemme, om borgernes personlige data, herunder sundhedsdata, skal...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind