Patienter, der modtager biologisk behandling, får et svækket immunsystem og er derfor i fare for at blive inficeret med pneumokokker, der kan udløse lungebetændelse. Det ønsker den regionale lægemiddelkomité i Region Midtjylland at gøre noget ved. Deres forslag til en strategi er at vaccinere alle biologisk behandlede patienter mod infektion med denne bakterie – det fremgår af referatet fra det seneste komitémøde. »Danmark halter bagefter i forhold til at vaccinere mod f.eks. pneumokokker, sådan som man gør mange andre steder...

Stephanie Loses sidste tale som formand for Danske Regioner: »Vi kan ikke bare fortsætte, som vi plejer« Danske Regioner afholdt torsdag 24. marts den årlige generalforsamling, og i den anledning holdt Stephanie Lose sin sidste formandstale. Her opfordrede hun blandt andet kraftigt til politisk handling på sundhedsvæsenets rekrutteringsudfordring.
Skriv en kommentar
Da landet lukkede ned, åbnede pengekasserne op For to år siden indledtes en af de mest ekstraordinære perioder i nyere historie, ikke mindst for forskerverdenen. Både offentlige og private finansieringskilder lod det regne med penge over forskere på områder, som var egnede til at bekæmpe coronavirus eller behandle COVID-19 med.
Skriv en kommentar
»Urimeligt at Region Sjælland skal konkurrere på lige vilkår med de andre regioner« Som så mange gange før ligger Holbæk Sygehus fuldstændigt underdrejet på grund af store overbelægninger i både akutmodtagelse og de medicinske afsnit og mangel på personale. Og det er svært at gøre noget ved, så længe regionen ikke er konkurrencedygtig, lyder det fra lægefaglig vicedirektør Dan Brun Petersen.
2 kommentarer
»Spørg mig om hvad som helst, så har jeg et system. Det er en del af den coping mechanism, jeg har opbygget for at kunne håndtere livet« Cecilie Refsager er ved at uddanne sig som praktiserende læge, hun er mor, teaterentusiast, hustru, og så er hun autist. Hele livet har hun følt sig anderledes, men først i forsommeren blev hun som 38-årig diagnosticeret, og nu vil hun bryde tabuet og stigmatiseringen. Ikke kun for sin egen skyld eller for at rydde vejen for sin søn, der har samme diagnose. Men også for alle dem, der gerne vil være mere åbne, men bliver holdt tilbage af frygt for fordomme.
6 kommentarer
Mange patienter med mistænkt prostatakræft har ikke adgang til den bedste diagnostik Regionerne kæmper med at få MR-skannere på plads, og få uddannet radiologer og urologer, der kan sikre, at patienter med mistænkt prostatacancer kan få en mere præcis diagnostik. Det betyder, at mens nogle patienter får den bedst mulige behandling, så må andre lade sig nøjes med den markant mindre præcise ultralydsskanning. Formanden for patientforeningen for prostatakræftramte fortæller om et stigende antal henvendelser fra mænd, der får afslag på MR-skanning.
1 kommentar
Mere end to år i bunken: Alexandre venter fortsat på at få sin ansøgning om dansk autorisation taget under behandling Det vakte politisk forargelse, da Dagens Medicin for et år siden skrev, at Styrelsen for Patientsikkerhed er 22 måneder om at tage ikke-EU-lægers ansøgninger om dansk autorisation under behandling. Èt år efter er ventetiden blot steget yderligere. Hverken styrelsen eller Sundhedsministeriet har ønsket at stille op til interview.
Skriv en kommentar
Ny læge på Anholt: »At jeg også er akutlæge fylder meget i min bevidsthed« For et halvt år siden arbejdede 38-årige Anne-Sofie Weindel som praktiserende læge i en kompagniskabspraksis i Urbanplanen på Amager. 1. august overtog hun jobbet som Anholts eneste praktiserende læge, vagtlæge og akutlæge.
1 kommentar
Nyt lægevidenskabeligt selskab vil forandre sundhedsvæsenet Igennem flere år har et netværk omkring multisygdom og polyfarmaci udvekslet erfaringer, men nu skal et nyt lægevidenskabeligt selskab skabe endnu bedre muligheder for at dele erfaringer og indsamle viden. Men også for at præge, hvordan sundhedsvæsenet kan omstruktureres for bedre at imødekomme patienternes behov.
Skriv en kommentar
»Jobbet som direktør i SSI er en bouillonterning af alt, hvad jeg tidligere har beskæftiget mig med som læge og forsker« For et halvt år siden tiltrådte Henrik Ullum som direktør for Statens Serum Institut, og siden har han skullet vænne sig til livet som embedsmand i mediernes spotlight. Det har været hårdt, men det hele værd, når han ind imellem politik, økonomi og jura stadig har tid til fagligt nørderi.
Skriv en kommentar
Shhhh, der forskes Selv om hovedpine er en af verdens mest almindelige og samfundsbelastende sygdomme, er området genstand for relativt lidt forskningsmæssig opmærksomhed. Men en dedikeret forskerflok i Danmark har taget opgaven på sig og har placeret sig solidt i den globale elite.
Skriv en kommentar
Markant fald i trivsel hos ansatte på Regionshospital Nordjylland under coronapandemien To trivselsundersøgelser blandt de ansatte på Regionshospital Nordjylland gennemført under henholdsvis første og anden bølge af COVID-19 viser, at trivslen er faldet markant blandt alle medarbejdergrupper. »Anden bølge har trukket tænder ud, og det ses som et mærkbart fald i trivslen,« siger professor bag undersøgelserne.
Skriv en kommentar