Foto: Thomas Iburg

Da landet lukkede ned, åbnede pengekasserne op For to år siden indledtes en af de mest ekstraordinære perioder i nyere historie, ikke mindst for forskerverdenen. Både offentlige og private finansieringskilder lod det regne med penge over forskere på områder, som var egnede til at bekæmpe coronavirus eller behandle COVID-19 med.

Knap to mia. kr. Mindst. Så meget har Danmark brugt på coronarelateret forskning, udvikling og til dels investering fra foråret 2020 til udgangen af 2021. Det viser en kortlægning af bevillinger fra ministerier, fonde og i det omfang, det har været muligt, også EU, regionerne samt enkelte virksomheder, som Dagens Medicin har lavet. Se hele opgørelsen i bunden af denne artikel. Hovedsagelig var der tale om ekstra penge, så coronaforskningen ikke gik ud over de sædvanlige uddelinger. Bevillingerne dalede ned...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind