Op, op og op. Lægemiddeleksporten slår atter rekord. Nu er knap hver femte eksportkrone genereret af lægemidler, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Lægemiddeleksporten udgør 17 pct. af Danmarks samlede eksport Danmark har eksporteret lægemidler for 157,7 mia. kr. i 2022, og lægemiddeleksporten er dermed vokset med 21,1 mia. kr. sammenlignet med sidste år. Det svarer til en stigning på 15,4 pct.

Dagen efter Lundbecks rekordregnskab og Novo Nordisks nylige melding fra  om 16 pct. vækst i 2022, bekræfter tal fra Danmarks statistik, at den danske lægemiddelindustri fortsat er på væksttogt, hvor det danske salg af lægemidler til udlandet er stigende. Derfor ser vi det som positivt, at regeringen lægger op til en ny life science-strategi, når den nuværende udløber Morten Engsbye, fagchef for life science, Dansk Erhverv Lægemiddeleksporten var i 2022 157,7 mia. kr. og er dermed vokset med 21,1 mia....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind