Dicillin fra firmaet Sandoz er under mistanke for at have smittet ni personer med multiresistente bakterier de seneste fire måneder. Nu tilbagekaldes lægemidlet.

Lægemiddel trukket tilbage – ni smittet med multiresistente bakterier Lægemiddelstyrelsen trækker lægemidlet Dicillin tilbage og beder folk om at ombytte medicinen.

Lægemidlet Dicillin, som er et antibiotika, bliver trukket tilbage, fordi Lægemiddelstyrelsen mistænker, at det indeholder multiresistente bakterier. Det drejer sig helt præcist om 500 mg kapsler Dicillin, som er solgt fra virksomheden Sandoz. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse. Alle patienter, som får Dicillin, skal tage på apoteket for at få ombyttet deres medicin. Lægemiddelstyrelsen understreger, at det er vigtigt, at man ikke afbryder sin behandling, men blot får ombyttet medicinen. Patienter, som tager Dicillin, behøver ikke tage til lægen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind