Lægegerning og strafansvar Svendborg-sagen afspejler mulige dysfunktioner og patientsikkerhedsbrister i system og kutymer. Men mindst af alt handler sagen om grovere eller gentagen lægefaglig forsømmelse eller skødesløshed.

De fleste kender vel til Svendborg-sagen om behandlingen af en patient med mavesmerter i FAM. Ulykkeligvis havde patienten desuden sukkersyge, udviklede svær hypoglykæmi, hjerneskade og afgik ved døden. Modsat byretten fandt Østre Landsret forvagten (FV) skyldig i ‘grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed’ (autorisationslovens §75). Styrelse og retslægeråd har undervejs indskudt diverse betragtninger. Journalføringen har optaget mange, men sagen har flere vigtige aspekter. Det er et af disciplinærnævnet anerkendt princip, at ‘kritik af en sundhedsperson er en indgribende reaktion’ og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind