Lægeforeningsformand: Underskriftindsamling er et meget stærkt signal Formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, håber, at 9.035 lægers mistillidsvotum til Styrelsen for Patientsikkerhed vil bringe sundhedsministeren på banen.

OUH (Dagens Medicin) – De nuværende rammer for tilsyn med læger og sundhedspersonale generelt er ikke gode nok. Det er efter formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbings mening, et af de vigtigste budskaber i det mistillidsvotum til Styrelsen for Patientsikkerhed, som mandag kulminerede med overrækkelsen af 9.035 underskrifter til styrelsens direktør, Anne-Marie Vangsted.

»Underskriftindsamlingen er et utrolig stærkt signal fra en stor del af vores medlemmer. Med underskriftindsamlingen har Kristian Rørbæk Madsen vist, at dette er hjerteblod for lægerne. Det er en stærk måde at kommunikere budskabet ud på, og jeg har en klar forventning om, at sundhedsministeren snarest kommer med en tilkendegivelse,« siger Andreas Rudkjøbing, der mandag formiddag deltog i det pressemøde på Odense Universitetshospital, hvor underskrifterne blev overrakt.

»Vi har arbejdet med dette i to år i Lægeforeningen og fremlagt konkrete forslag for ministeren om styrkelse af retssikkerheden for læger, hvor vi foreslår, at der sættes mere fokus på læring og det organisatoriske aspekt i journalføringsbekendtgørelsen,« siger Andreas Rudkjøbing, der har været til møder med de politiske partiers sundhedsordførere.

»Vi oplever, at der på Christiansborg er forståelse for betydningen af sundhedsprofessionelles retssikkerhed, men vi mangler fortsat at se konkrete forbedringer« siger Andreas Rudkjøbing, der trækker paralleller mellem underskriftindsamlingen og #detkuhaværetmig-kampagnen, som opstod i kølvandet på landsretsdommen i den såkaldte Svendborg-sag.

Kommentarer

 1. 9.036
  Tager jeg fejl? Jeg kan ikke finde mig selv på listen over underskrivere, hvor jeg i så fald måtte kunne betegne mig selv som protestant nummer 9.036; åbenbart frasorteret. Hvorfor? Aldersdiskrimination? Måske man (hvem?) har besluttet, at pensionerede læger, over en bank, må anses for demente eller i det mindste som ude af stand til stillingtagen til lægefagets aktuelle problemer. Kort sagt: mennesker med reduceret dømmekraft. Hvad f….. bilder I jer ind?
  Jeg har betjent landets sundhedsvæsen i 30 år som ledende overlæge på en stor akutmedicinsk afdeling. Før dette, flere år som vagtbærende reservelæge og bagvagt på en række akutmedicinske afdelinger. Om natten vagtlægekørsel, om dagen – eller aftenen – forskning. Ind i mellem værnepligt.
  Mit engagement i det aktuelle har baggrund i min indsigt i de voldsomme situationer, hvori mine unge kolleger dagligt befinder sig. Og i de DJØF-inspirerede vanskeligheder, ufortjente, hvori yngre læger trues på deres karriere og samvittighed.
  Hvorfor må jeg ikke deltage i protesten?

  Poul Jørgen Ranløv
  adm. overlæge (pens.), dr.med., AGAF
  speciallæge i intern medicin og gastroenterologi
  DadL medl.nr. 31046
  id: 00KKV
  Strandvejen 417 C, 2.th.
  2930 Klampenborg

  39631924
  pj-ranlov@dadlnet.dk

  1. Kære Poul har selv (desværre) hverken bidraget til styregruppe eller validering af de mange underskrifter men kender en del der er “glemt” i travlheden med de mange underskrifter ( uden aut. Id mv) i mange fora så sikker på det har været travlhed og for mange fora bag udeladelserne og ikke “frasortering” og i bund og grund fantastisk at vi har været så mange underskrivere at den slags problemer er opstået 🙂 tror der stadig er en list åben på https://www.skrivunder.net/lageligt_mistillidsvotum_til_styrelse der måske duer ? 🙂

Skriv kommentar