Foto: Joachim Rode

Kvaliteten af diabetes­behandlingen ­kommer snart frem i lyset Problemer med Sundhedsplatformen og et ­fravær af brugbare data fra almen praksis mørklægger fortsat langt størstedelen af ­diabetesbehandlingen i Danmark. Men i år kan blive det vendepunkt, der trækker behandlingskvaliteten frem i lyset, siger forskningsleder.

Manglende indberetninger af data fra almen praksis på sjette år og fejl i overleveringen af data fra Sundhedsplatformen efterlader fortsat så store huller i overblikket over diabetesbehandlingen i Danmark, at den aktuelt ikke kan vurderes på en retvisende måde. Sådan lyder den opsigtsvækkende konklusion fra Dansk Diabetes Database i den seneste årsrapport, der blev offentliggjort 16. januar og består af data fra perioden 1. juli 2018 til 30. juni 2019. Men selvom ordlyden i rapporten er identisk med de to...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind