Allan Flyvbjerg
»Vi kan ikke bare uden videre sende tusindvis af personer med type 2-diabetes ud til almen praksis. Vi bliver nødt til at gå deres profil igennem og se, hvilke der reelt kan og skal flyttes,« siger Allan Flyvbjerg, direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen.

Hospitaler sender betydeligt færre patienter til almen praksis end forventet Antallet af personer med type 2-diabetes, der skal flyttes fra ambulatorier til almen praksis, lander langt under det estimerede bl.a. på grund af en stor grad af fejlkodning af sygdommens sværhedsgrad.

Aftalen mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation som et led i den fælles overenskomst var, at hospitalernes diabetesambulatorier inden 2020 skulle sende 25.000 personer med diabetes ud af sine i alt 38.000 personer med type 2-diabetes til almen praksis, der således overtager det fulde behandlingsansvar. Det reelle antal borgere, der flytter, bliver dog noget mindre. Det vurderer direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen Allan Flyvbjerg. »At Danske Regioner har lovet, at der kommer 25.000 patienter ud i almen praksis...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement