Foto: Joachim Rode

Almen praksis vil hive de svageste diabetespatienter ud af kaos Aftalen mellem PLO og Danske Regioner om at flytte de fleste diabetespatienter til almen praksis kommer til at gavne de allersvageste, som pga. et kaotisk liv udebliver fra ambulatorierne vurderer, Anders Beich, formand for DSAM. Praksislægerne kan skabe det nærvær, der skal til, for at få dem til at dukke op.

Danske Regioners og PLOs fælles beslutning om at flytte op mod 80-90 pct. af alle diabetespatienter fra ambulatorierne på hospitaler og Steno-centre til almen praksis vil kunne sikre, at de allersvageste patienter med de mest komplekse diabetesforløb og tunge psykiske og sociale problemer rent faktisk bliver behandlet for diabetes. Det vurderer Anders Beich,der er formand for Dansk Selskab for Almen Praksis. »Problemet med den hidtidige model har været, at nogle af de allermest syge og udsatte diabetespatienter, typisk dem med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind