Kunstig intelligens vrider skjult viden ud af Rigets sø af patientdata
Foto: Joachim Rode

Kunstig intelligens vrider skjult viden ud af Rigets sø af patientdata Forestil dig en intelligent computer, der ud fra en gigantisk pulje af patientdata kan afsløre hidtil ukendte sammenhænge om bl.a. kræft og infektioner. Sådan et værktøj har professor i infektionsmedicin Jens Lundgren fra Rigshospitalet udviklet sammen med et internationalt team.

Patienter, der har fået kemoterapi for deres solide cancer, får nu på forhånd at vide, om de bliver ramt af den frygtede bivirkning febril neutropeni. HIV-patienter har fået reduceret deres risiko for at få svækket deres immunforsvar af behandlingen. Og stofmisbrugere, der før end ikke anede, at de efter at have lånt en brugt kanyle var smittet med hepatitis C, er nu blevet identificeret så de kan få behandlet deres infektion på kommunale misbrugscentre. Det er bare nogle af de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind