Nye analyser fra Lif: Ulighed i kræftbehandling koster 3.500 liv årligt
»Vi har allerede drøftet det med en række af de centrale aktører på kræftområdet og har i fællesskab peget på en række mulige løsninger, som kan bidrage til at mindske uligheden. Det handler om at større social lighed i sundhedsresultaterne kræver ulige indsatser. Et sundhedsvæsen, der skal være bedre til at komme i kontakt med borgerne i de miljøer, hvor de færdes samt et sundhedsvæsen der i højere grad skal målrette sin kommunikation til sine målgrupper,« siger Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif, om resultatet af de to analyser.Foto: Lif

Nye analyser fra Lif: Ulighed i kræftbehandling koster 3.500 liv årligt Lægemiddelindustriforeningen står bag to nye analyser, som kortlægger henholdsvis ulighed i opsporing og diagnostik af kræft og ulighed i behandling af kræft. Tilsammen konkluderer analyserne, at hvis alle kræftpatienter havde samme muligheder som de bedst stillede, kunne man redde eller forlænge livet for 3.550 patienter om året.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind