»Det får os til at konkludere, at personer med psoriasis har en mere usund kost, men at vi ikke kan finde evidens for, at usund kost er en selvstændig risikofaktor for udvikling af psoriasis,« siger Charlotte Näslund Koch.

Kost og psoriasis vævet sammen i et komplekst samspil Personer med psoriasis følger sjældnere Sundhedsstyrelsens kostråd sammenlignet med personer uden psoriasis, viser ny dansk forskning. Dårlig kost ser dog ikke ud til alene at fremme udvikling af psoriasis, men kan spille ind i et komplekst sygdomsbillede, siger forsker.

Personer med psoriasis spiser ifølge et nyt dansk studie mere usundt og længere væk fra Sundhedsstyrelsens kostråd sammenlignet med resten af danskerne. Det nye studie peger på et komplekst samspil mellem hudsygdommen og livsstil, som samlet set muligvis kan skubbe personer med den genetiske disposition for udvikling af psoriasis ud over grænsen, så sygdommen manifesterer sig. Forskningsresultatet er offentliggjort på den årlige kongres for European Academy of Dermatology and Venereology (EADV). »Det er ikke så simpelt, at man kan sige,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement