Lars Erik Kristensen
»Resultaterne er meget positive, fordi de viser, at risankizumab fortsætter med at virke, og det er absolut velkomment. Det er ikke uventet, men det er alligevel vigtigt at vide, at det virker på den lange bane til kroniske patienter,« siger Lars Erik Kristensen.

Risankizumab virker mod psoriasisgigt i flere år Nye resultater fra opfølgningen på et stort studie viser, at behandling af psoriasisgigt med risankizumab fortsætter med at virke i op til tre år. Det er positive resultater, fordi det er nødvendigt med kroniske behandlinger til patienter med kronisk sygdom, siger forsker.

KEEPsAKE 1-studiet viste allerede for et par år siden, at behandling af patienter med psoriasisgigt med risankizumab virker effektivt til at holde kontrol med alle symptomer og den underliggende sygdom. Studiet ledte dengang til en godkendelse af behandlingen. Nu viser nye data fra KEEPsAKE 1-studiet, at effekten af behandling med risankizumab ikke umiddelbart er forbigående, men bliver ved med at være der i hvert fald op til tre år. Forskningsresultatet er netop præsenteret på den årlige kongres for European Academy...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement