Kardiolog modtager Hagedorn pris for stor indsats i hjerteforskning
Foto: Novo Nordisk Fonden

Kardiolog modtager Hagedorn pris for stor indsats i hjerteforskning Professor og overlæge Hans Erik Bøtker hædres for at have sat stort aftryk på dansk og international hjerteforskning og for et stort engagement som vejleder.

Lærestolsprofessor og overlæge på Aarhus Universitetshospital Hans Erik Bøtker modtager Hagedorn Prisen 2019 for at have sat dansk hjerteforskning på verdenskortet.

Det skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

Derudover modtager han også prisen, fordi han har haft en afgørende betydning for en lang række kolleger gennem sin aktivitet som vejleder. Det forklarer Pia Nimann Kannegaard, som er formand for Dansk Selskab for Intern Medicin, der sammen med Novo Nordisk Fonden uddeler Hagedornprisen.

»Hans Erik Bøtkers internationalt anerkendte og omfangsrige forskning taler for sig selv, men i valget af Hans Erik Bøtker som modtager af Hagedornprisen 2019 har bestyrelsen for Dansk Selskab for Intern Medicin også lagt vægt på Hans Erik Bøtkers store betydning for sit speciale,« udtaler hun.

Hans Erik Bøtker har gennem 35 år lagt sin passion og ekspertise i, hvordan hjertet fungerer, og hvad der sker, når det ikke gør det. Det har ledt til flere innovative indsigter og tekniske tiltag, der i dag øger mulighederne for at overleve eksempelvis en blodprop i hjertet.

»Jeg er både stolt og rørt over at modtage denne her pris, som kommer helt uventet, fordi jeg fik Marie og August Krogh Prisen sidste år. Jeg troede ikke, man kunne få dem begge,« siger Hans Erik Bøtker i pressemeddelelsen.

Udover hæderen følger der 1,5 mio. kr. med prisen, som årligt tildeles en person som belønning for en fremragende forsknings- eller udviklingsindsats inden for et område af dansk intern medicin.

Skriv kommentar