Foto: Joachim Rode

Jonas Egebart fastansættes som direktør for Hovedstadens Akutberedskab Lederkometen Jonas Egebart kan efter to måneder som konstitueret direktør nu sætte sig permanent i direktørstolen i Region Hovedstadens Akutberedskab.

Den tidligere stilling som lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital blev allerede sagt op i februar, da 43-årige Jonas Egebart trådte til som konstitueret direktør for Akutberedskabet i Region Hovedstaden.

Her overtog han posten efter Freddy Lippert, som siden 2011 har stået i spidsen for akutberedskabet.

Nu kan lederkometen Jonas Egebart efter to måneder som konstitueret direktør sætte sig permanent i direktørstolen i Region Hovedstadens Akutberedskab. 1. april bliver hans første arbejdsdag som fastansat direktør, og Jonas Egebart får en stor opgave i at genskabe den brede tillid til Akutberedskabet.

Selvom vi er i et akutområde, hvor der træffes mange hurtige beslutninger, så skal alle opleve ordentlighed og tryghed, når de møder ind på arbejde

Jonas Egebart, direktør, Region Hovedstadens Akutberedskab

»Akutberedskabet står overfor store opgaver de næste år. Der har været rejst offentlig og politisk debat om ventetid og tilgængelighed på såvel 112 som Akuttelefonen 1813. Regionen overtager formentlig driften af ambulancer fra HBR allerede til juni – og samtidig har arbejdsmiljøet i Akutberedskabet ikke været tilfredsstillende, så der er masser at arbejde videre med. Et enigt ansættelsesudvalg har stor tillid til, at Jonas er den rette til at finde de mange løsninger og skabe det følgeskab, der skal til,« siger lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden Dorthe Crüger i en pressemeddelelse.

Jonas Egebart er meget glad for at få lov til at fortsætte arbejdet som direktør.

»Med akutberedskabet er vi helt inde i den inderste kerne af vores sundhedsvæsen, og jeg oplever meget dedikerede og fagligt dygtige medarbejdere og ledere, som er optaget af at finde løsninger, så vi både får forbedret ventetider og skabt et bedre arbejdsmiljø. Selvom vi er i et akutområde, hvor der træffes mange hurtige beslutninger, så skal alle opleve ordentlighed og tryghed, når de møder ind på arbejde,« siger Jonas Egebart.

I september sidste år modtog Jonas Egebart Dagens Medicins Ledelsespris for en forbilledlig ledelsesmæssig indsat i organiseringen af vaccinationsindsatsen i Region Hovedstaden under COVID-19-pandemien.

Her sad Dorthe Crüger med i juryen, der netop pegede på Jonas Egebart som vinder.

Den lægefaglige koncerndirektør fremhæver Jonas Egebarts evne til at omsætte politiske og organisationspolitiske mål til handling og resultater.

»Og så er Jonas nysgerrig, analytisk, autentisk og involverende, og han er god til at skabe følgeskab og gode samarbejdsrelationer. Da han i ni måneder stod i spidsen for regionens vaccinationsindsats, demonstrerede han en meget åben og kommunikerende ledelsesstil,« siger hun.

Læs også:

Ung komet modtager Dagens Medicins ledelsespris for sin indsats under pandemien

Skriv kommentar