Region Hovedstaden ansætter Anne Skriver Andersen som koncerndirektør
Foto: Region Hovedstaden

Region Hovedstaden ansætter Anne Skriver Andersen som koncerndirektør Anne Skriver Andersen er tiltrådt som koncerndirektør i Region Hovedstaden. Hun har været konstitueret i stillingen siden juni, og tirsdag aften godkendte Regionsrådet fastansættelsen.

Regionsrådet i Region Hovedstaden godkendte i går, tirsdag, at Anne Skriver Andersen fastansættes som koncerndirektør i regionens øverste ledelse. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Politikerne i regionen har valgt at trække på en af regionens egne erfarne ledere ved besættelsen af stillingen som koncerndirektør. Anne Skriver Andersen er hentet fra en stilling i regionens Center for Sundhed, hvor hun har været direktør siden 2016. Hun har været konstitueret i stillingen som koncerndirektør i regionens koncerndirektion siden juni.

Med den nye stilling bliver en af hendes vigtigste opgaver at udvikle det nære sundhedsvæsen, og hun skal også stå i spidsen for de store hospitalsbyggerier, HR og den regionale udvikling.

Det tværgående arbejde som fokus

Den nye koncerndirektør har arbejdet med udvikling af sundhedsvæsenet i 20 år, hvoraf de seneste 12 år har været i Region Hovedstaden. Det seneste halvandet år har hun haft det tværgående ansvar for koordinering af regionernes COVID-19-beredskab. Og netop det tværgående arbejde er noget, der særligt optager Anne Skriver Andersen.

»Håndteringen af COVID-19 har givet mig lyst til at se bredere på opgaverne i regionen. Under COVID-19 oplevede vi jo, at der skulle trækkes på kræfter fra alle hospitaler og administrative stabe. Det er fascinerende at få det hele til at gå op i en højere enhed. Og det er netop det helhedsorienterede og det tværgående fokus, der skal til, for at vi kan lykkes med at udvikle regionen,« siger Anne Skriver Andersen.

Hun vil fremover udgøre den tredelte koncerndirektion i Region Hovedstaden sammen med regionsdirektør Jens Gordon Clausen og sundhedsfaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

Anne Skriver Andersen er 46 år og bor i Søborg med sin mand og to børn.

Skriv kommentar