For at apps kan spille en positiv rolle i almen praksis, skal de gøre en forskel for både læge, patient og sundhedsvæsen. Her giver en række praktiserende læger og iværksættere fire forslag til, hvordan Danmark kan gå forrest. Alle ved, at det ikke er let at ændre på noget, der fungerer. Never change a winning team. I mange år har almen praksis i Danmark været en succeshistorie med høj effektivitet og kvalitet – omend presset af et for lavt antal...

Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar.
2 kommentarerVi har mistet 6.000 sengepladser på 15 år At et offentligt sundhedsvæsen til en årlig pris på ca. 170 mia. kr. kan være under hårdt pres af 450 indlagte coronapatienter, viser med al tydelighed, at der er noget fundamentalt galt med kapacitet, struktur og prioritering i sundhedsvæsenet, skriver Bodil Lyngholm og Kristian Sandvej, praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen fortsætter sin diskrimination af kvindelige medlemmer Vi er skuffede og vrede over, at Lægeforeningen og Lægernes Pension afviser at ændre i den pensionsordning, som betyder, at kvindelige læger meldt ind før 1998, får op til 10 pct. mindre udbetalt årligt end mænd. I stedet fortsætter man med åbenlyst at kønsdiskriminere sine kvindelige medlemmer.
3 kommentarer
Sådan kan en folkesundhedslov løse vores alvorlige folkesundhedsproblemer Hvis der er noget, COVID-19 har lært os, er det, at hvis folkesundheden bliver prioriteret fra centralt hold, arbejdet bliver koordineret, og der indgås partnerskaber med aktører, både inden for og uden for folkesundhedsarbejdet, så kan vi flytte bjerge. Derfor skal Danmark have en folkesundhedslov.
Skriv en kommentarLægedækning: Fordelingen af uddannelsesstillinger bør være fleksibel Nej tak til topstyringen i regeringens udspil, men ja tak til ideen om nærhospitaler med attraktive faglige miljøer, skriver Søren Prins, praktiserende læge i Silkeborg.
Skriv en kommentar
Ulighed i børnesundhed i Danmark Alle børn i Danmark har lige ret til sundhed, men for en udsat gruppe børn og unge med anden etnisk baggrund holder det ikke i praksis. Vi har ikke tilbud til dem. Kun til deres forældre.
Skriv en kommentarFødevarestyrelsen: Det kræver en fælles indsats at komme i mål med kostrådene 25 procent af klimabelastningen i Danmark stammer fra fødevareforbruget. Der er brug for en fælles indsats for at gøre danskernes madvaner både mere klimavenlig og sundere.
Skriv en kommentar
Bryggeriforeningen: Lad evidens og dialog gøre unges alkoholforbrug (endnu) mere ansvarligt DEBATSERIE: Nutidens unge drikker betydeligt mindre alkohol, end deres forældre gjorde, da de var unge. Men ungdommens alkoholkultur fører desværre alligevel til for mange ubehagelige episoder og triste skæbner. Men for at nye initiativer kan virke, skal de både basere sig på evidens og udformes i dialog med de unge, skriver direktør for Bryggeriforeningen.
Skriv en kommentar
Udkantslæge om OK21: Gode takter, men desværre lidt tandløst Ulighed i sundhed er blevet fremhævet af Danske Regioner og sundhedsminister Magnus Heunicke som et fokusområde i forbindelse med, at den nye overenskomst for almen praksis er lagt frem. Som læge i udkanten kan det dog være svært at få øje på konkrete tiltag, der skal gøre noget ved problemet, skriver praktiserende læge Jannik Falhof.
Skriv en kommentarDEBAT: Unuanceret kritik af almen praksis fører ikke til bedre astmakontrol Konklusionerne i et nyt ph.d.-studie fra Hvidovre Hospital om dårligt regulerede astmapatienter i almen praksis har flere fejlkilder. De fejl kunne være undgået, hvis forskerne havde inddraget Dansk Selskab for Almen Medicin, skriver Daniel Rotenberg, medicinordførende i DSAM.
Skriv en kommentarMålet må være, at så mange som muligt har bedst mulig sygdomskontrol Vores studie viser, at der er et stort behov for at øge sygdomskontrollen hos patienter med astma i Danmark, lyder det fra overlæge Charlotte Suppli Ulrik i en kommentar til Daniel Rotenbergs kritik.
Skriv en kommentar