Frede Olesen
Foto: Lars Andersen

Hvem fortjener sit eget frimærke? Frimærkeprisen hædrer sundhedssektorens fyrtårne. Nu skal de næste fem prismodtagere udpeges. Kandidater efterlyses: Frist for indstilling er fredag 14. december 2018.

Sundhedssektoren drives og løftes på mange måder i flok. Det er Danmark berømt for. I flokken af dedikerede fagfolk finder man også læger, som stråler ekstraordinært; læger som er beriget af helt særlige kliniske evner, en helt særlig energi og ambition og evne til at motivere.

Disse læger har enorm betydning for, at flokken og dermed sundhedsvæsenet flytter sig mere end forventeligt. Til gavn for det særlige sammenhold, som det kræver at drive en så vigtig og til tider udsat del af velfærdssamfundet, og – nok så vigtigt – til gavn for patienterne, som sikres en behandling, som er state of the art.

Det er disse personer, som Frimærkeprisen hædrer. Prisen blev første gang udskrevet af Dagens Medicin i 2017, da professor Frede Olesen blev den første prismodtager. Nu efterlyses kandidater til de fem næste priser, som overrækkes på LVS’ årsmøde 25. januar 2019 på Nationalmuseet, hvor LVS kan fejre sin 100 års fødselsdag og har dedikeret dagen til temaet ledelse i sundhedssektoren.

Med prisen følger et frimærke med prismodtagerens kontrafej på, udformet af Dagens Medicins tegner Lars Andersen.

Så – hvem er de, legenderne, som har sat deres tydelige præg på sundhedssektoren?

Kravene er enkle: Lægen skal have gjort en overordentligt stor forskel i sit virke – som kliniker, forsker eller administrator – og fortsat være engageret i sin gerning, måske som emeritus.

Sidste frist er fredag 14. december 2018 kl. 12.

Kandidater til Frimærkeprisen indstilles herunder.