Sundhedsminister Nick Hækkerup har i denne uge krævet en målrettet sundhedskampagne gennemført. Kampagnen er rettet mod mænd med kort uddannelse og lav indtægt, som er i risikogruppe for at få livsstilsrelateret sygdom – diabetes, lunge- og hjerte-karsygdom – og tilbyde dem rådgivning om sund livsstil og evt behandling. Sundhedseksperter har efterfølgende gjort opmærksom på, at der findes flere undersøgelser, der solidt dokumenterer, at systematiske sundhedstjek af udsatte mænd ikke virker. Alligevel fastholder sundhedsministeren, at indsatsen skal gennemføres selvom han erkender,...

Jonatan Schloss: Hvad i alverden skal de 5.000 praktiserende læger egentligt lave? I 2035 står vi med 5.000 praktiserende læger i Danmark. Hvis ikke vi som samfund beslutter os, så bliver de mange flere læger soldet op på bedre service til de stærkeste og raskeste patienter og ikke på mere sundhed til syge og svage, skriver Jonatan Schloss.
6 kommentarer
Debat: Komponent-direktør tænker historieløst Dosisdispensering blev indført i Danmark for 22 år siden. I alle de år kunne KL have brugt sin indflydelse til at sikre, at håndteringen blev enkel, logisk og funktionel, skriver pensioneret praktiserende læge Henrik Dibbern.
7 kommentarerPLO vil være en velgørenhedsorganisation Kære formand: Vend skråen 180 grader: Tænk på ‘what’s in it for me’. Almen praksis er et liberalt erhverv. Og vend også opgaveglidningen 180 grader. Skaf os gode rammer til bedst mulig betaling. Så skal vi nok passe vores patienters almen medicinske problemer, skriver Asger Dalmose.
1 kommentar
HU-læge i almen medicin om forhandlinger om lægevagten i Region Midt: PLO er allerede bagud på point Der er intet moderne over at tvinge læger i vagt, og det skal både regionen og PLO-Midtjylland forstå. Derfor er det afgørende, at den nye aftale om lægevagten i Midtjylland bygger på både frivillighed og minimumsbetaling.
3 kommentarer
Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar.
2 kommentarer
Færre patienter til flere læger er ikke løsningen Flere læger er det samme som at øge portoen eller sætte mere politi på gaden. Færre patienter er at gøre chokoladebaren mindre eller lægge færre gram kød i bakken. Det er set før, og det virker nu og her, men i længden går problemet ikke væk. Der skal nytænkning til, skriver konsulent og ekstern lektor på CBS, Mikael Elkan.
15 kommentarerVi har mistet 6.000 sengepladser på 15 år At et offentligt sundhedsvæsen til en årlig pris på ca. 170 mia. kr. kan være under hårdt pres af 450 indlagte coronapatienter, viser med al tydelighed, at der er noget fundamentalt galt med kapacitet, struktur og prioritering i sundhedsvæsenet, skriver Bodil Lyngholm og Kristian Sandvej, praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen fortsætter sin diskrimination af kvindelige medlemmer Vi er skuffede og vrede over, at Lægeforeningen og Lægernes Pension afviser at ændre i den pensionsordning, som betyder, at kvindelige læger meldt ind før 1998, får op til 10 pct. mindre udbetalt årligt end mænd. I stedet fortsætter man med åbenlyst at kønsdiskriminere sine kvindelige medlemmer.
3 kommentarer
Sådan kan en folkesundhedslov løse vores alvorlige folkesundhedsproblemer Hvis der er noget, COVID-19 har lært os, er det, at hvis folkesundheden bliver prioriteret fra centralt hold, arbejdet bliver koordineret, og der indgås partnerskaber med aktører, både inden for og uden for folkesundhedsarbejdet, så kan vi flytte bjerge. Derfor skal Danmark have en folkesundhedslov.
Skriv en kommentarLægedækning: Fordelingen af uddannelsesstillinger bør være fleksibel Nej tak til topstyringen i regeringens udspil, men ja tak til ideen om nærhospitaler med attraktive faglige miljøer, skriver Søren Prins, praktiserende læge i Silkeborg.
Skriv en kommentar