Hovedskader flerdobler risiko for epilepsi Svære hovedkvæstelser hos børn og unge øger risikoen for at udvikle epilepsi markant i mere end et årti efter ulykken. Det viser ny undersøgelse fra Århus Universitetshospital.

Unge patienter med traumatiske hjerneskader som kraniebrud og hjernerystelse har brug for intensiv epilepsi-forebyggelse i mange år efter ulykken. Risikoen for at udvikle epilepsi er nemlig mere end fordoblet, dokumenterer undersøgelsesresultater fra neurologisk afdeling på Århus Sygehus, der netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet The Lancet. Forfatter til undersøgelsen 1. reservelæge Jacob Christensen har sammen med sine forskerkollegaer brugt CPR-registret til at finde frem 1,6 mio. unge danskere født efter 1977, og forskerne har i denne gruppe sammenholdt svære hovedskader med epilepsitilfælde....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind