Hormonindhold kan forudsige fødselsdepression 75 pct. af kvinder, der rammes af en fødselsdepression har haft et højt indhold af det stressudløsende pCRH-hormon under deres graviditet. Det viser en amerikansk undersøgelse, der foreslår, at kvinder rutinemæssigt testes for hormonindholdet gennem deres graviditet.

Et højt indhold af det såkaldte pCRH-hormon (placental Corticotropin-Releasing Hormone) kan indikere, at en gravid kvinde har en højere risiko end normalt for at udvikle en fødselsdepression. Forskere ved University of California, Irvine, har undersøgt 100 kvinder, hvoraf 16 fik en fødselsdepression. Ved at måle blodets indhold af pCRH 15, 19, 25, 31 og 37 uger henne i graviditeten kom de frem til, at 75 procent af de kvinder, der senere udviklede en fødselsdepression, havde et højt indhold af pCRH....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind