Hjertesvigtspatienter er kronisk syge, og det påvirker deres fysiske tilstand i en sådan grad, at de har tendens til at tabe muskelmasse hurtigere end deres jævnaldrende uden hjertesvigt. Nu viser et nyt dansk studie, at patienter med hjertesvigt ikke bare har mindre muskelmasse end deres jævnaldrende uden hjertesvigt. Kvaliteten af musklerne er også ringere. Kronisk sygdom, mindre muskelmasse og ringere kvalitet af musklerne spiller alt sammen ind i et sygdomsbillede, hvor hjertesvigtspatienter har svært ved at være fysisk aktive...

Ketonstoffer beskytter hjertet ved transplantationer Cirkulatorisk død går ud over organerne herunder også hjertet. Det komplicerer brugen af hjerter i organtransplantation, men et nyt dansk studie præsenteret på AHA viser, at ketonstoffer måske kan virke hjertebeskyttende, så hjertet bedre kan overleve et langt hjertestop.
Skriv en kommentar
Hjertesvigtspatienter med atrieflimren har oftere brug for hospitalshjælp Personer med hjertesvigt har flere sengedage på hospitalerne og oftere brug for indlæggelse og ambulant hjælp, hvis de i tillæg til deres hjertesvigt også får atrieflimren. Forskellen er overraskende stor, siger forsker.
Skriv en kommentar
Studier med jern og monoterapi peger mod bedre behandling ved hjertekarsygdom Jerninjektioner reducerer risikoen for kardiovaskulær død og -indlæggelse blandt personer med hjertesvigt og jernmangel, viser nyt studie. Et andet studie viser, at prasugrel monoterapi ikke er svaret efter stent til personer med høj risiko for blødninger.
Skriv en kommentar
Mulig langtidsrisiko for hjertesygdom ved højdosis ADHD-medicin Signifikant association mellem højdosis ADHD-medicin og øget risiko for bl.a. hjertesvigt og stroke, viser dansk undersøgelse præsenteret på ESC.
2 kommentarerVi er gode til at behandle hjertesvigt i Danmark – men der er rum til forbedring Ny årsrapport viser, at vi over en bred kam er virkeligt dygtige i Danmark til at behandle patienter med hjertesvigt. Der er dog regionale forskelle, hvor nogle regioner og klinikker ikke helt lever op til standarderne, siger overlæge og formand for styregruppen bag rapporten.
Skriv en kommentarInternationale tophistorier fra AHA 2022 Empagliflozin, CRISPR og kosttilskud stjæler overskrifterne på årets hjertekongres for American Heart Association.
Skriv en kommentar
Stor hjertekongres bringer specialerne tættere sammen Årets hjertekongres for American Heart Association havde fokus på sammenhængen mellem hjertesygdom, nyresygdom og diabetes. Professor og overlæge Peter Gæde kommer her med sit bud på, hvad der var det mest interessante på kongressen.
Skriv en kommentar
AHA 2022: Tabletbehandling af hjerteklapbetændelse virker også godt i den virkelige verden POET-studiet viste, at det er lige så sikkert og leder til kortere indlæggelsestid at behandle patienter med hjerteklapbetændelse med tabletter frem for at holde dem på hospitalet og give dem intravenøs antibiotika. Nu bekræfter data fra den virkelige verden også, at det for de fleste patienter formentlig er den rigtige vej at gå.
Skriv en kommentar
Transthyretin i blodet sladrer om risiko for død Dansk forskningsresultat peger på, at niveauerne af transthyretin i blodet kan advare om risikoen for død eller hjertedød hos personer i den brede befolkning.
Skriv en kommentar
Sværere for kvinder end mænd at få anbefalet hjertebeskyttende medicin Især kvinder med diabetes, der har iskæmisk hjertesygdom eller hjertesvigt, får ikke i samme omfang som mænd med samme sygdomme behandling med hjertebeskyttende diabetesmidler som GLP-1-analoger og SGLT-2-hæmmere. Det viser dansk studie præsenteret på EASD.
Skriv en kommentar
Hjertelæge fra Aarhus Universitetshospital udnævnt til professor Overlæge Michael Mæng er ny professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Han vil være med til at sikre hjertepatienter den bedst mulige behandling i fremtiden.
Skriv en kommentar