Hjernesamling skal forklarer skrumpning af hippocampus Professor Raben Rosenberg har fået 1.620.000 kr. fra Forskningsrådet for Sundhed og Sygdom. Pengene skal bruges til et forskningsprojekt, hvor hjerner fra Hjernesamlingen i Risskov skal hjælpe med at løse gåden om, hvorfor hjernen skrumper ved svær depression.

I spidsen for projektet står afdelingslæge og ph.d Karl-Anton Dorph-Petersen, samt postdoc. og psykiater Fenghua Chen. Selve arbejdet med forskningsprojektet finder sted på Stereologi og Elektronmikroskopi Forskningslaboratoriet på Aarhus Universitet. Det er første gang, at Hjernesamlingen får midler udefra til et forskningsprojekt, og forskerne forventer sig meget af det store projekt, hvor de skal undersøge den del af hjernen, der hedder hippocampus. Den har blandt andet stor betydning for vores følelsesliv og vores hukommelse. Hjernescanninger har vist, at hippocampus skrumper...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind