Halvdelen af landet lægehuse indberetter nu data på patienter med KOL Indberetningerne svarer dog kun til 10 pct. af de patienter med KOL, som følges i almen praksis, vurderer styregruppen bag Dansk register for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom i sin seneste årsrapport. Det er for lidt, hvis tallene skal være repræsentative for patientpopulationen og løfte behandlingskvaliteten i Danmark. 

Blandt landets førende lungemedicinere er den sorte boks de seneste år vundet frem som begreb, når diskussionerne har handlet om den danske population af patienter med KOL. For mens der på tværs af landets sygehuse er blevet brugt mange kræfter på at højne og ensrette dataene på de 30-40.000 KOL-patienter, som behandles i sygehusambulatorierne, så har indberetningerne fra almen praksis siden 2014 stået bomstille. Det blev der lavet om på sidste år. Her begyndte dataene fra almen praksis igen at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind