Data fra almen praksis skal løfte samarbejde om KOL-patienter
Foto: Jesper Balleby

Data fra almen praksis skal løfte samarbejde om KOL-patienter Data fra praktiserende læger bliver fra næste år en del af den landsdækkende database for kvalitet af KOL-behandling. Det skal give praktiserende læger og hospitalslæger fælles referencer for behandlingen.

Behandlingen af langt de fleste KOL-patienter varetages af almen praksis, men hidtil har kvaliteten af de praktiserende lægers KOL-behandling været en »sort boks«, skriver styregruppen for Dansk Register for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom i årsrapporten for 2018. Men med virkning fra 2019 vil databasen indlede processen med at inkludere data fra almen praksis. Der vil dog gå yderligere nogle år, før KOL-data fra almen praksis er fyldestgørende, siger Anders Løkke, medlem af KOL-registrets styregruppe og specialeansvarlig overlæge på lungemedicinsk afsnit, medicinsk...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind