Hæstorp ude af formandskapløb
Den socialdemokratiske regionsrådsformad i hovedstaden, Sophie Hæstorp, opgiver at blive formand for Danske Regioner

Hæstorp ude af formandskapløb Sophie Hæstorp (S) erkender nu, at hun har tabt kampen om at efterfølge Bent Hansen (S) som formand for Danske Regioner. Kampen står nu mellem Ulla Astman (S) eller Stephanie Lose (V).

Sophie Hæstorp (S) trækker sit kandidatur som formand for Danske Regioner. Det skriver Altinget.

»Jeg har valgt at trække mit kandidatur, fordi det er vigtigt, at Socialdemokraterne nu stiller med én formandskandidat. Men jeg må også bare konstatere, at man bredt set i regionerne ikke ønsker, at en københavner bliver formand for Danske Regioner,« siger Sophie Hæstorp til Altinget.

Hun støtter nu partifællen Ulla Astmans kandidatur til formandsposten.

»Jeg bakker fuldt op om Ulla Astman som formand for Danske Regioner,« siger Sophie Hæstorp til Altinget.

Dermed står formandskampen mellem den erfarne socialdemokrat Ulla Astman, der er regionsrådsformand i Nordjylland, og Venstres eneste regionsrådsformand, Stephanie Lose fra Syddanmark.

»Der pågår snak med begge sider,« sagde forhandlingsleder Karin Friis Bach fra Radikale, der sidder med det afgørende mandat, til Dagens Medicin torsdag.

Kommentarer

  1. Det er ekstremt vigtigt at Hæstorp er fravalgt. Styring af regionerne fra København ville være en katrastrofe for provinsen. Se bare Hæstorps holdning da Aarhus blev udvalgt til at få det danske Partikelstrålecenter. Da ville hun primært ikke henvise patienter til behandling i Jylland. Senere ville hun købe sin egen lille strålekanon for at undgå at bruge det jyske center. En sådan formand for regionerne kan provinsen ikke være tjent med.

Skriv kommentar